Pannacotta smaksatt med vanilj och limoncello

Serverar: 4 portioner

Panacotta är en superenkel och snabb dessert att bjuda hungriga middagsgäster på till efterrätt.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 4 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 1 msk citruslikör
  • Hallon
  • Blandad exotisk frukt som ex. ananas, kiwi, physalis eller passionsfrukt
  • Instruktioner

    1. Snitta upp vaniljstången på längden. Skrapa ut de småfröna och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Lägg i hela den urskrapade vaniljstången tillsammans med strösocker och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda sakta.
    2. Lägg två gelatinblad i en skål med kallt vatten.
    3. Rör om gräddblandningen då och då. Efter cirka 15 minuter, lyft upp vaniljstången och låt gräddkrämen svalna något. Tillsätt citruslikören.
    4. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i krämen. Rör om sakta så de smälter. Fördela grädden i fyra små portionsformar.
    5. När gräddkrämen svalnat, plasta in formarna. På så sätt slipper du skinn på ytan. Ställ därefter in formarna kallt i 4-5 timmar.
    6. Vid servering stjälper du upp pannacottorna på tallriken och garnera gärna med hallon och olika exotiska frukter som skurits i bitar. Frukter som passar är ananas, kiwi, physalis eller passionsfrukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mustanght 26 mars 2012

    Kanongott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben