Pannacotta med vanilj och vingelé

Serverar: 6 portioner

En mycket god efterrätt som måste testas..

Ingredienser

  • Panna cotta
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl grädde (valfri)
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl hjortron (jag tog Björnekullas hjortronsylt)
  • 6 glas
  • Vingelé
  • 1 gelatinblad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 ½ msk strösocker
  • Garnering
  • 2 msk hackade pistaschenötter
  • Ev. lite hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Fördela hjortronen i glasen, ställ dem i frysen tills hjortronen är frysta.
    2. Panna cotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Koka upp grädde med socker och vaniljstång som delats och skrapats. Rör ner de blötlagda gelatinbladen i den varma grädden. Låt smälta och sen kallna till rumstemperatur. Sila blandningen och tillsätt pannacottan ovanpå bären, ställ i kylen.
    3. Vingelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp vin och socker och rör ner det blötlagda gelatinet. Ställ kallt tills det börjar se ut som ovispad äggvita i konsistensen.
    4. Lägg på nötterna på den stelnade pannacottan och häll på vingeléet och låt stelna i kyl.
    5. En efterrätt som med fördel görs dagen innan.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben