Panacotta med mörk rom och choklad

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

Bygger på Gordon Ramsey's julpanacotta med granatäpple, men vi tyckte den var godare med färska bär.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 gelatinblad
  • 50 g brunt farin
  • 20 ml mörk rom
  • 100 g färska bär (Blåbär eller hallon)
  • 6 rutor mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, mjölk, socker och rom så att det precis kokat upp.
    2. Låt gelatinblad ligga i vatten ca fem minuter, krama ur dem och rör ned dem i gräddmjölken tills de smällt helt.
    3. Häll upp i serveringsglas, låt svalna och ställ sedan in i kyl ca 4 timmar tills dom stelnat.
    4. Mosa hälften av bären och lägg på toppen, garnera med resten av bären samt en ruta choklad, hyvla lite choklad över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben