Panacotta med hjortron och yoghurt

Serverar: 4 portioner

Gott till trettonhelgen.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1 dl socker
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk råsocker
  • 2 dl hjortron
  • Garnering
  • 2 dl hjortron, frysta
  • 2 dl socker, alternativ råsocker
  • 4 små kakor, tex. bondkakor eller digestivekex krossade
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
    2. Koka upp grädde och mjölk med sockret. Ta kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladen. Rör i yoghurten samt råsocker och hjortron.
    3. Häll upp i portionsglas och ställ kallt för att stelna.
    4. Blanda de frysta hjortronen med socker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret har löst sig.
    5. Lägg hjortronen ovanpå panacottan, strö över lite kaksmulor och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben