Poppy seed muffins

Detta recept kan även göras som en "sockerkaka". Häll då smeten i en kransform och grädda ca 50 minuter. Det blir dock helt underbara muffins som varmt rekommenderas! De är inte så söta. Barn brukar gilla att det är fullt av knastriga, små svarta prickar i muffinsen när man tar första tuggan. Vanliga muffins i USA.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl blå vallmofrö (el en burk Santa Maria)
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
    2. Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig.
    3. Rör ihop mjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda sedan ner det i äggsmeten.
    4. Tillsätt vallmofrön, grädde och mjölk. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret i smeten. Blanda samman väl.
    5. Häll smeten i 12 stycken dubbla muffinsformar. Grädda i 175 grader i 20 minuter på näst nedersta falsen.
    6. Gott till te!

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben