Potatis- och getostpaj m dinkeldeg

Serverar: 4 portioner

Paj är väl aldrig fel!? :)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl dinkelmjöl eller 2 dl + 1 dl grahamsmjöl
  • 115 g svenskt smör
  • 2 msk cremè fraiche
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 500 g kokt potatis
  • 2 ägg
  • 2 dl lätt cremè fraiche
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g getost, smulad
  • 150 g riven västerbottenost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Kör samman ingredienserna till pajdegen, i en matberedare. Tumma ut degen i en pajform. Ställ formen kallt i 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Riv potatisen på grova sidan av ett rivjärn. Vispa äggen och blanda med cremè fraiche och grädde. Vänd ihop alla ingredienser till fyllningen och fördela i pajskalet. Sänk ugnsvärmen till 175º och grädda pajen i ca 50 minuter. Servera pajen varm eller ljummen och gärna med rökt skinka eller lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben