Mycket smaskig potatis- och färsgratäng. Passar bra till helgen eller som bjudmat.
Ingredienser
15 stora potatisar av mjölig sort
4 dl grädde
Köttfärssåsen
300 g viltfärs, gärna älgfärs
150 g fläskfärs
1 stor gul lök
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk soja
1 msk mortlade torkade trattkantareller
1 dl rödvin
Svartpeppar
Salt
Chilipeppar
Tyckte själv att köttfärssåsen vart jättegod. Gjorde en extra laddning och frös in till senare tillfälle, antingen som i receptet ovan eller till pasta :P
Provade detta recept till kvällsmat igår, väldigt gott. Nästa gång skall jag nog prova tipset med lite extra hetta. Och så funderar vi på att kanske bjuda den på vår dotters 1års kalas, då som vi hade den igår. En maträtt perfekt för att gjöra innan och som bör passa de flesta! Vi bytta ut de torkade, mortlade kantarellene mot hela kantareller på burk. Något som blev omtyckt av min man som tycker om att se och smaka svamp, och jag som inte tycker om svamp, kunde lätt plocka bort dem:-) Och jag tog lite gratängost på toppen, med en god sallad till.