Potatis- och gräslöksomelett med rom och gräddfil
En god och annorlunda omelett med svenska sommarsmaker – fiskrom, rödlök, dill och gräddfil. Det går lika bra med lax - forell eller löjrom.
Ingredienser
2 ägg
½ dl grädde
½ dl mjölk
Salt
Malen svartpeppar
Fyllning
400 g kall kokt potatis
3 schalottenlök
2 msk smör
½ dl finskuren gräslök
Till servering
4 msk gräddfil
4 msk finhackad rödlök
2 tsk finhackad dill
120 g fiskrom
1 citron i fyra klyftor
Du behöver också
en gjutjärnspanna med ugnssäkert handtag
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 °.
- Skiva potatisen och finhacka schalottenlöken.
- Hetta upp gjutjärnspannan och fräs schalottenlök i smör utan att den tar färg. Tillsätt potatisen och krydda med salt och peppar. Vänd ner gräslöken och skaka pannan så att potatisen fördelas jämnt över bottnen.
- Vispa ihop äggen och blanda i grädde och mjölk.
- Häll blandningen över fyllningen i pannan och låt stå någon minut på svag värme.
- Sätt in stekpannan med omeletten i ugnen och baka den i 11–13 minuter, så att den stannar.
- Servera omeletten i pannan med gräddfil, lök, dill, rom och citron i skålar vid sidan av.
Liknande recept
Kommentarer (0)