Potatis- och gräslöksomelett med rom och gräddfil

Serverar: 4 portioner

En god och annorlunda omelett med svenska sommarsmaker – fiskrom, rödlök, dill och gräddfil. Det går lika bra med lax - forell eller löjrom.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½ dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Fyllning
  • 400 g kall kokt potatis
  • 3 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • ½ dl finskuren gräslök
  • Till servering
  • 4 msk gräddfil
  • 4 msk finhackad rödlök
  • 2 tsk finhackad dill
  • 120 g fiskrom
  • 1 citron i fyra klyftor
  • Du behöver också
  • en gjutjärnspanna med ugnssäkert handtag
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 °.
    2. Skiva potatisen och finhacka schalottenlöken.
    3. Hetta upp gjutjärnspannan och fräs schalottenlök i smör utan att den tar färg. Tillsätt potatisen och krydda med salt och peppar. Vänd ner gräslöken och skaka pannan så att potatisen fördelas jämnt över bottnen.
    4. Vispa ihop äggen och blanda i grädde och mjölk.
    5. Häll blandningen över fyllningen i pannan och låt stå någon minut på svag värme.
    6. Sätt in stekpannan med omeletten i ugnen och baka den i 11–13 minuter, så att den stannar.
    7. Servera omeletten i pannan med gräddfil, lök, dill, rom och citron i skålar vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben