Potatis- och jordärtskockssoppa med bacon

Serverar: 4-6 portioner

Jordärtskockorna blir till ett nytt tillskott i den klassiska potatis- och purjolökssoppan. Knaprigt bacon är gott till.

Ingredienser

  • Ca 600 g potatis
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 purjolökar
  • 2 selleristjälkar
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk timjan
  • 1-2 pkt bacon
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl hackad persilja
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar. Ansa och strimla purjolök och sellerin.
    2. Fräs purjo och selleri i 2 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt potatis, jordärtskocka, buljongtärningar, vatten, lagerblad och timjan.
    3. Koka tills potatisen och jordärtskockorna är mjuka, 20-25 minuter. Rör runt i soppan med en visp så att grönsakerna mosas sönder till önskad konsistens. För en helt slät soppa, använd en mixer/stavmixer.
    4. Strimla baconet och fräs i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
    5. Tillsätt crème fraiche och hackad persilja i soppan. Smaka av med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Servera soppan med bacon, bröd och en vällagrad ost.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mafia 22 december 2009

    Mums, vad gott det är med soppa. Den här var perfekt

    imellis 23 maj 2010

    Jättegod soppa! Använde vegetarisk bacon och grönsaksbuljong, funkar lika bra! (:

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben