Potatis- och sellerisoppa med blåmögelost och pumpakärnor

Serverar: 6 portioner

Len soppa som toppas med smakrik ost och knapriga pumpakärnor. Fröna är även goda att bytas ut mot solrosfrön eller hasselnötter.

Ingredienser

  • 4 potatisar, 500 g
  • 1 bit rotselleri, 100 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1-2 msk pressad citron
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 120 g blåmögelost, t ex Saint Agur
  • ½ dl pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, rotselleri och lök. Hacka löken och skär potatis och selleri i mindre bitar. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt potatis och selleri.
    2. Häll på vatten, buljongtärningar och pressad citron. Koka upp och låt koka tills allt är mjukt, ca 20 minuter.
    3. Rosta pumpakärnorna i medelvarm torr stekpanna eller i ugn vid 150 grader ca 5 minuter.
    4. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Värm den.
    5. Toppa soppan med smulad blåmögelost och pumpakärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben