Potatis & purjolökssoppa med kassler

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept kommer från ett häfte som medföljde Vi Föräldrar för rätt många år sedan nu. Våra barn älskar soppan!!! Vi äter den dock utan kassler men det gör man förstås som man vill!

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • ½ purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3/4 liter buljong
  • 200 g kassler
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk klippt gräslök eller persilja
  • Instruktioner

    1. Skölj potatisen och purjolöken. Skär dem i tunna skivor och fräs i en gryta utan att det tar färg. Häll på buljongen. Koka under lock tills potatisen är sönderkokt.
    2. Strimla under tiden kasslern. (Jag fräste den därefter lätt i en stekpanna men det gör man som man vill.)
    3. Vispa soppan med en stålvisp (jag använder elvisp). Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt grädden och blanda ner gräslök eller persilja. Lägg lite kassler i varje sopptallrik vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sandja 12 april 2011

    Tack för receptet på en jättegod soppa som även mina barn på 4 och 1,5 år älskade!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben