Potatis & purjolökssoppa från Bretagne

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En svensk klassiker, trodde du? Nejdå...

Ingredienser

  • 6-700 g potatis
  • 1 purjolök
  • 12 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl röda linser
  • 2 tsk timjan
  • 170 g blåmusslor
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär i bitar. Skölj purjon och skär den också i bitar. Häll vatten och vin i en kastrull. Lägg i potatis, purjo och buljongtärningarna. Koka upp. Skölj linserna och häll dom i grytan. Rör om. Koka ca 20 minuter. Dra bort från plattan. Ställ en stekpanna på plattan istället. Lägg i smöret och låt det smälta. Mixa soppan slät med en stavmixer. Riv sedan vitlöken i det smälta smöret och rör om en kort stund. Häll i musslorna och låt fräsa med några minuter. Häll över smör och musslor i kastrullen. Tillsätt 2 tsk timjan . Rör om och låt stå ca fem minuter för att smakerna ska blandas. En kraftig vit Bordeaux passar bra till, eller något spanskt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben