Potatisgnocchi med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabbvariant på kroppkakor.

Ingredienser

  • 800 g pressad kokt potatis
  • 1 stort ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 140 g bacon
  • 1 röd lök
  • 3 msk flytande margarin
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • Vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda pressad kokt potatis med ägg, vetemjöl och salt. Arbeta degen jämn, blanda i mer mjöl om den känns tunn. Rulla ut 2 cm tjocka "korvar" på mjölad bänk,skär dessa i 2 cm bitar och lägg över dem på ett mjölat fat så att de inte klibbar ihop.
    2. Lägg ner gnocchin i omgångar i kokande,saltat vatten. När de flyter upp till ytan är de klara, lyft upp dem med en hålslev.
    3. Tärna baconet. Skala och tärna löken. Stek bacon och lök knaprigt.
    4. Stek gnocchin i en annan panna. Smaka av med svartpeppar.
    5. Servera gnocchin med bacon och lökhacket samt lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben