Potatisgryta med köttfärs

Serverar: 4-5 portioner

En mustig allt i ett gryta

Ingredienser

  • Ca 400 gram köttfärs (går bra med bland, nöt eller lammfärs)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk basilika
  • 8 - 10 potatisar
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 dl grädde
  • ca i dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Blanda ströbröd och de krossade tomaterna. Låt det svälla i ca 10 min. Skala och riv löken. Blanda färsen med salt, lök, peppar , mejram, basilika och tomatblandningen. Rör tills allt är väl blandat. Skala potatisen och skiva den och shampinjonerna tunt. varva potatis, champinjoner och färsblandning i en ugnssäker form. Häll över grädde och strö till sist på osten. Täck över formen med ett lock eller med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Tag av locket eller folien och grädda i ca 10 min till så att ytan blir gyllen gul.
    2. Servera med sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kojsland 9 september 2008

    Inge vidare recept. Smaklöst och tråkigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben