Potatiskaka

Serverar: 4-6 portioner

Denna potatiskaka ska jag prova i kväll till det grillade köttet. Ser supergott ut!

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 60 g soltorkade, marinerade tomater
  • 35 g djupfrysta provensalska örtkryddor
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mellangrädde
  • Tillbehör
  • Kallskuret, stekt kött eller kyckling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
    2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen.
    3. Vispa ihop ägg och grädde. Häll det i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt den svalna eller kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    lindakh 22 juli 2009

    Denne er helt fantastisk god. anbefales på det sterkeste! En klar favoritt til grillmaten i sommer.

    Robjoo 25 februari 2010

    Jätte god en klar femma från oss...:-)

    loppan35 3 januari 2011

    jättegod var denna och jag kommer absolut att göra om den!! får en 5 i betyg.

    pihal 29 oktober 2011

    Såg godare ut än det var. Inte riktigt i min smak. Menn så är det ibland. En 3:a i betyg från mig och min familj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben