Potatismoussaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god gratäng

Ingredienser

  • 3/4 kg potatis
  • 3-4 hg nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tomatpure
  • Ostsås
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl gratängost
  • 1 krm svartpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen och hackad lök tillsammans. Smaka av med salt,peppar och tomatpure. Smält matfettet till såsen i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölken.
    2. Koka såsen under omröring några min. Rör ner osten och låt den smälta men inte koka. Skiva potatisen i tunna skivor.
    3. Lägg ca hälften av potatisskivorna i en smord ungssäker form.Lägg över färsröran och på den ca hälften av ostsåsen.Täck med resten av potatisen.Häll över resten av såsen.
    4. Gratinera längst ner i ugnen,ca 45 min eller tills potatisen känns mjuk.
    5. Täck ev med folie på slutet. En sallad är god till Gärna något gott bröd .
    6. 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Klingan 4 januari 2009

    Mycket gott och enkelt att göra!!! Kommer att göras fler gånger. Dock använde vi blandfärs, men det är nog lika gott vilket som.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben