Potatismoussaka med fetaost och turkisk yoghurt

Serverar: 4 portioner

En moussaka utan auberginer, på potatis och köttfärs och mycket annat gott i gratängen.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g lammfärs eller nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond, konc
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 300 g fetaost
  • 2 dl riven lagrad grevé
  • Sås
  • 4 dl ostsås, Kelda 8%
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 äggulor
  • Servera med
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Förväll potatisen i kokande lättsaltat vatten i 5 minuter och låt den rinna av i ett durkslag.
    3. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i en stekpanna med olja. Smula ner färsen och låt den bryna med. Späd med tomatkross och tillsätt kalvfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Vispa samman ostsås, yoghurt och äggulor i en skål.
    5. Varma potatis, köttfärssås, smulad fetaost och ostsåsblandningen i en smord ugnsfast form. Avsluta med ostsås och strö över riven ost.
    6. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills moussakan fått fin fäg och potatisen är mjuk. Servera med sallad.
    7. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben