Potatisrulle med bacon och västerbottenost

Potatisrullen kan göras i förväg och gratineras strax före servering.

Ingredienser

  • 6-8 potatisar, Sava eller Satina
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 1 dl hackade färska örtkryddor t ex timjan och Bladpersilja
  • 2½ dl riven västerbottenost
  • Servering
  • Kall örtsås
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv potatisen grovt. Blanda den med salt och peppar. Lägg ugnsaluminiumfolie eller bakduk (speciell ugnssäker duk som finns i cookshops och många livmedelsbutiker) på en plåt 30x40 cm och smörj med smör.
    2. Bred ut potatisen till ett jämntjock platta och stek den mitt i ugnen ca 15 min.
    3. Skär bacon i småbitar och stek det knaprigt i en stekpannan. Låt rinna av på hushållspapper.
    4. Ta ut potatisen och strö på bacon, örter och 2 dl ost. Rulla ihop till en rulltårta.
    5. Hit går att förbereda.
    6. Höj värmen till 250 grader. Strö på resten av osten och gratinera högt upp i ugnen ca 5 min. Låt den vila ca 10 min innan den särs upp i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imminn 13 november 2009

    Hej! Detta var kanongott och väldigt enkelt att göra. Jag gjorde örtsås på gräddfil och franska örter och det smakade bra till. Vad brukar du göra för örtsås? Du får 5+ för detta goda recept. Vi har precis ätit nu och är proppmätta. Ha det så bra! MVH//imminn

    maerta 15 maj 2010

    Vansinnigt gott! Jag hade inget bacon hemma så jag blandade ner en hackad gul lök+ en pressad vitlöksklyfta i potatisrivet istället. Jättegott. Detta åt vi inte för sista gången;-) En klar femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben