Potatissallad Aron

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En med mycket grejor i. 4-6 port eller c:a 12 till buffé

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl majonäs
  • ½ purjolök
  • 1 rödlök
  • Salt
  • Svartpeppar grovmalen
  • 2 tsk kapris
  • 16 kokta potatisar
  • 1 dl Grekisk yougurt
  • 1 dl mor Annas smörgåsgurka i bitar
  • 3 msk bostongurka
  • 8 hårdkokta ägg
  • 1 Knippe gräslök
  • 4 halverade cocktailtomater
  • Instruktioner

    Hacka 6 av äggen grovt (2 ggr i äggskäraren). Blanda créme fraiche och majonäs väl. Dela purjon på längden och skölj. Skiva purjon och hacka löken och blanda ned med bostongurka, grekisk youghurt och smörgåsgurkan. Rör om väl och smaka av med salt och peppar. Dela potatisen i tärningar och blanda ned ägg, potatis och kapris. Rör försiktigt men se till att det blandas väl. Strö över gräslök och dekorera med ägg och tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tuggarp 22 april 2008

    Supergod potatissallad, är nog den bästa jag ätit. Min syster tog en kopia av receptet, och det vill inte säga lite :) Det står att den är för 4-6 personer, men skulle nog snarare säga att det räcker till 6-7 personer och då tog vi ändå för oss ganska bra. Vi åt en stor varmrökt lax till.

    Gunjoh 4 juni 2010

    Har precis rört ihop en potatissallad till kvällen. Synd hade gärna provat denna. Verkar jättegod testar denna nästa gång. Hälsningar Gunnel

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben