Potatissallad med dillpesto

Serverar: 8 portioner

Vad är mer somrigt än dill? Möjligtvis färskpotatis. Och tillsammans slår de klackarna i taket! Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • Dillpesto
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 dl pistaschnötter eller annan nöt
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Eventuellt ½ dl smakrik ost, t ex mjölkfri
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten så att den svalnar och dela sedan i mindre bitar.
    2. Mixa ihop samtliga ingredienser till peston i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
    3. Blanda peston med potatisen och häll upp på ett serveringsfat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben