Potatissallad med kryddgrönt

Serverar: 8 portioner

Potatissallad som är god till både lax och kyckling.

Ingredienser

  • 1 ½ kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 6 salladslökar
  • 1 knippe rädisor
  • Dressing
  • 2 msk chardonnayvinäger eller vit balsamvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl färska örtkryddor, basilika, dill och körvel, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och dela varje potatis i fyra delar. Skiva salladslöken och dela varje rädisa i fyra delar.
    2. Blanda potatis, salladslök och rädisor i en skål.
    3. Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlök i en liten skål. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar.
    4. Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen. Ställ kallt till servering. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med körvel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben