Potatissallad med matlagningsyoghurt som bas

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

Mycket gott till rökt eller grillat!

Ingredienser

  • 10 - 12 potatisar
  • 2 äpplen
  • 1/2 gurka
  • Sås
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 4 msk bostongurka
  • 1 liten purjolök
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolöken fint och blanda samman den med yoghurt, majonnäs och bostongurka. Låt såsen stå så smakerna får gå ihop. Om du tycker att såsen blir för syrlig kan du ha i mer majonnäs än vad som står i receptet.
    2. Skala och skär potatisen i kuber, ca 2x2 cm. Koka den. Skär äpple och gurka i kuber, ca 2x2 cm. Lägg alla kuber i en stor skål. Blanda kuber och sås precis innan potatissalladen ska serveras.
    3. Såsen kan också serveras separat till t.ex. kokt potatis och en köttbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lena 16 februari 2008

    Vilken under bar potatissallad Mvh Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben