Potatisstavar med parmesan

Serverar: 4 portioner

Prova de här örtsmakande potatisstavarna. De är så knapriga och goda att du kommer att vilja ha mer.

Ingredienser

  • 900 g bakpotatis med skal
  • 4 msk solrosolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 nypa chiliflingor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär potatisen i långa stavar som är cirka 1 cm tjocka och lägg dem i en skål.
    3. Blanda olja, basilika och chiliflingor i en liten skål.
    4. Häll oljeblandningen över potatisen och vänd så att stavarna täcks av marinaden.
    5. Lägg potatisstavarna i ett lager på en bakpappersklädd plåt.
    6. Ugnsstek 20 minuter.
    7. Lägg 1 msk parmesan åt sidan. Blanda resten av parmesanen och vitlöken och strö hälften av blandningen över potatisen.
    8. Vänd potatisstavarna och strö över resten av ostblandningen. Ugnsstek ytterligare 10-15 minuter tills stavarna är knapriga på utsidan och mjuka på insidan.
    9. Strö 1 msk parmesan över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben