Prova de här örtsmakande potatisstavarna. De är så knapriga och goda att du kommer att vilja ha mer.
Ingredienser
900 g bakpotatis med skal
4 msk solrosolja
1 tsk torkad basilika
1 nypa chiliflingor
1 dl riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär potatisen i långa stavar som är cirka 1 cm tjocka och lägg dem i en skål.
Blanda olja, basilika och chiliflingor i en liten skål.
Häll oljeblandningen över potatisen och vänd så att stavarna täcks av marinaden.
Lägg potatisstavarna i ett lager på en bakpappersklädd plåt.
Ugnsstek 20 minuter.
Lägg 1 msk parmesan åt sidan. Blanda resten av parmesanen och vitlöken och strö hälften av blandningen över potatisen.
Vänd potatisstavarna och strö över resten av ostblandningen. Ugnsstek ytterligare 10-15 minuter tills stavarna är knapriga på utsidan och mjuka på insidan.