I Sydafrika bakar man mjuka kakor och söta puddingar i speciella järngrytor, så kallade potjies över öppen eld. Amarula Cream är en gräddbaserad likör från Sydafrika.
Ingredienser
1 1/2 mango
4 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl solrosolja
100 g pekannötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor form, ca 28 cm i diameter. Skala, kärna ur och skär mangon i klyftor.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt oljan sakta. Vänd ner pekannötterna och blanda snabbt ihop. Häll smeten i formen och lägg på mangobitarna i ett cirkelmönster.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 55-60 minuter tills den känns genomgräddad. Låt kakan kallna på galler.
- Ringla lite flytande honung på kakan och servera med Amarulaglass. Pudra över kakao och kanel.
Liknande recept
Kommentarer (0)