Potjie mango cake

Serverar: 16 portioner

I Sydafrika bakar man mjuka kakor och söta puddingar i speciella järngrytor, så kallade potjies över öppen eld. Amarula Cream är en gräddbaserad likör från Sydafrika.

Ingredienser

  • 1 1/2 mango
  • 4 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl solrosolja
  • 100 g pekannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor form, ca 28 cm i diameter. Skala, kärna ur och skär mangon i klyftor.
    2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt oljan sakta. Vänd ner pekannötterna och blanda snabbt ihop. Häll smeten i formen och lägg på mangobitarna i ett cirkelmönster.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 55-60 minuter tills den känns genomgräddad. Låt kakan kallna på galler.
    4. Ringla lite flytande honung på kakan och servera med Amarulaglass. Pudra över kakao och kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben