Potkäs

Serverar: 4-6 portioner

Potkäs är ett klassiskt pålägg till mörkt bröd. Förr gjorde man det på smör, rivna ostkanter, kryddor och brännvin. Här är en lättare potkäs med kesella istället för smör.

Ingredienser

  • 3 dl finriven lagrad ost, gärna olika sorter
  • 3/4 dl arla köket kesella kvarg
  • 1 tsk hel kummin
  • Ev 1-2 msk kryddat brännvin alt. vodka eller konjak
  • Svartpeppar från kvarn
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Mixa ost och kvarg i en matberedare till en slät kräm.
    2. Tillsätt kummin och smaka av med brännvin och svartpeppar.
    3. Låt stå kallt några timmar.
    4. Strö över flingsalt vid servering.

    Liknande recept

    4
    6 d 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben