Pots de crème au chocolate

Serverar: 10 portioner

Karamellig, len chokladkräm i en liten kopp. Godare kan det inte bli!

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, 55%
  • 1 msk glykos eller honung
  • 3/4 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 3½ dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Kolasås
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg äggulorna i en skål. Värm glykosen i en kastrull tills den börjat smälta. Tillsätt sockret, lite i taget, och smält till en gyllenbrun karamell. Tillsätt saltet. Häll mjölk och grädde över sockret. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen och låt koka upp.
    2. Häll den varma vätskan försiktigt över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen börjar tjockna, vid 83 grader. Sila krämen över chokladen och rör tills den smält. Fyll smeten i koppar eller glas och ställ i kylen i ca 2 timmar.
    3. Servera med lite lättvispad grädde och kolasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben