Pot au feu med kryddstarka korvar

Serverar: 4 portioner

Bästa vintermaten är den som är både varm, kryddig och mättar gott. "Pot au feu" betyder gryta på elden. Fransk nationalrätt, som finns i många varianter.

Ingredienser

  • 4 kryddstarka korvar, ca 300 g
  • 4 palsternackor
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk Arla smör-& rapsolja
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 lagerblad
  • 2 mindre purjolökar
  • 2 dl Arla köket lätt crème fraiche senap dragon och honung
  • Instruktioner

    1. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt rotfrukter, buljong och lagerblad. Låt koka ca 10 min.
    2. Skär korv och purjolök i bitar. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ca 5 min.
    3. Servera grytan med en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben