Pot au feu med kryddstarka korvar
Bästa vintermaten är den som är både varm, kryddig och mättar gott.
"Pot au feu" betyder gryta på elden.
Fransk nationalrätt, som finns i många varianter.
Ingredienser
4 kryddstarka korvar, ca 300 g
4 palsternackor
4 morötter
1 gul lök
1 msk Arla smör-& rapsolja
5 dl köttbuljong
2 lagerblad
2 mindre purjolökar
2 dl Arla köket lätt crème fraiche senap dragon och honung
Instruktioner
- Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt rotfrukter, buljong och lagerblad. Låt koka ca 10 min.
- Skär korv och purjolök i bitar. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ca 5 min.
- Servera grytan med en klick crème fraiche.
Liknande recept
Kommentarer (0)