Nej, det här är ingalunda några chokladpraliner, det är en riktigt god gammal efterrätt som jag hittade i min trogna Husmoderns Köksalmanack. Det här måste prövas omgående!!! Marängerna ska helst vara hembakade, för de ska inte smula sig så fort man blåser på dem.
Ingredienser
1 1/4 l vispgrädde
200 g socker
100 g krossade brända mandlar, köps färdiga
200 g maränger, helst hembakade
Instruktioner
- Vispa grädden hårt, men se upp så den inte blir smör! Blanda i socker, krossade brända mandlar och maränger - den där sorten som bara smular sig till stoft duger inte, det ska vara den hemgjorda, litet mer substantiella typen. Rör om väl.
- Häll upp denna blandning i portionsformar och låt dem frysa 5-6 timmar i ca -15°.
- Det är omöjligt att säga hur många receptet räcker till, det beror helt på formarnas storlek och hur mycket man vill bjuda på!
Liknande recept
Kommentarer (0)