Prima piroger

Serverar: 16 portioner

Perfekta till picnicken

Ingredienser

  • 10 dl Vetemjöl
  • 300 g Smör eller margarin
  • 250 g Kesella
  • Fyllning
  • 400g Köttfärs
  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 burk tacosås
  • 1 dl Vatten
  • 1 tsk Oregano
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Peppar
  • 200 g Färska Champinjoner
  • 2 dl Riven ost
  • Pensling och garnering
  • Uppvispat ägg
  • 50 g Pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynigmassa. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca: 30 minuter.
    3. Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i lite matfett tills färsen är jämnt smulig och har fått lite färg.
    4. Tillsätt pressad vitlök, tacosås, vatten, oregano, salt och peppar. Låtallt puttra ca: 15-20 minuter. Smaka av.
    5. Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite matfett.
    6. Dela degen i 4 lika stora bitar. Kavla ut varje bit ganska tunt så den blir ca: 26x26 cm. Dela varje degplatta i 4 bitar ca: 13x13 cm stora.
    7. Fördela färsen på ena halvan degrutorna. Strö över svamp och riven ost. Vik över den fria deghalvan och tryck till kanterna ordentligt.
    8. Lägg pirogerna på en plåt klädd med bakplåtspapper, pensla dem med uppvispat ägg och strö över pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca: 10-15 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben