Provencalska grönsaker med olivoljeinbakad kolja och kokt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Grönsakerna och kryddningen påminner lite om ratatouille, men denna rätt går lite snabbare att laga. Dessutom är det praktiskt att kombinera grönsakerna med fisk i samma form

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • ½ zucchini
  • 1 gul paprika
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 1 msk socker
  • 600 g koljafilé
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250° och ta fram en stor ugnsform. Koka potatis.
    2. Skär rödlök i klyftor och aubergine i 1 cm stora tärningar. Skär zucchini och paprika i 2 cm stora tärningar. Lägg allt i formen och blanda med 2 msk olivolja, timjan, pressad vitlök, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Rosta grönsakerna i ugnen i 8 minuter.
    3. Öppna burken hela tomater och mosa dem i burken med en gaffel. Rör i socker och häll tomatröran över grönsakerna i ugnen. Stek i ytterligare 10 minuter.
    4. Sänk ugnstemperaturen till 120°. Lägg koljafilé ovanpå grönsakerna. Ringla över 2 msk olivolja, 0,5 tsk salt och 0,5 krm vitpeppar. Sätt in formen i ugnen igen i ca 10 minuter. Du ser att fisken är färdig när den inte längre är genomskinlig.
    5. Servera fisken och grönsakerna med kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben