Punschrulltårta

En av de få rulltårtor jag bakar, mycket god.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ½ msk mjölk
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ msk kakao
  • 1 äggula
  • ½ dl punsch
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet som blandats med bakpulvret. Tillsätt mjölken.
    3. Häll smeten i en långpanna, 30x40 sm som klätts med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
    5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt den kallna.
    6. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den.
    7. Lägg rulltårtan kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LenaBE1 13 januari 2013

    En jättegod rulltårta med mycket punsch smak . Full pott får du av mig för denna läckerhet. Tack för att du delar med dig av receptet! *ler*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben