Punschrulltårta

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Rulltårtan kan bakas långt i förväg och förvaras i frysen. Är god halvtinad och bör absolut serveras kall.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk cacaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl korinter
  • 2 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Låt korinterna dra i punchen.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakaopulver och bakpulver och sikta ner i smeten.
    3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm, och grädda i 250° ca 5 minuter.
    4. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna övertäckt med långpannan.
    5. Rör samman ingredienserna till fyllningen och bred fyllningen över den kalla kakan. Rulla ihop den och låt den ligga väl inrullad i pappret tills den ska skäras i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben