Purjolåda med vin & grädde

Serverar: 4 portioner

Gott till en grillad köttbit

Ingredienser

  • 3 purjolökar
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl vitt vin
  • 4 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 100 g västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Skölj och skär purjolöken i 5 cm bitar. Låt den bli glansig i smör i en kastrull. Häll på vin och låt puttra 10 minuter. Lägg över i en smord ungssäker form.
    3. Vispa ägg och grädde och häll över purjolöken. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen ca. 25 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben