Purjolökslåda

Serverar: 2 portioner

Allt i en form, och in i ugnen.

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 200 g bacon eller fläsk
  • 5 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort de vissna topparna på en hel purjolök, skär resten i skivor 1/2-1 cm tjocka. Skölj purjon i rikligt med vatten, lägg den rena purjon i en kastrull, vatten så att purjon täcks och koka upp den.
    2. Skär baconet eller fläsket i strimlor och bryn lite lätt.
    3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med mjölken.
    4. Blanda i det brynta fläsket och den avrunna purjon. Salta och peppra, men kolla hur salt fläsket är. Häll blandningen i en ugnsäker form, och sätt den mitt i ugnen 200 grader, ca 45-50 minuter.
    5. Purjon kan ersättas av andra grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben