Pyntade glasstrutar

Serverar: 10 portioner

Gör enkelt festfina glasstrutar. Låt inte strutarna stå för länge när du garnerat dem , de kan då förlora sin sprödhet.

Ingredienser

  • 10 våffelglasstrutar
  • 100 g choklad, mörk, mjölk eller vit
  • Garnering
  • Strössel, hackade nötter eller kokosflingor allt efter egen smak och tycke
  • Tillbehör
  • Glass
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Rör då och då så att chokladen inte blir för varm.
    2. Pensla ett lager choklad på strutens kant. Rulla den i strössel, hackade nötter eller kokosflingor. Ställ varje strut i ett litet glas och låt stelna i kylen ca 15 minuter. Fyll strutarna med glass och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben