Quorn eller kyckling quesadillas

Serverar: 6 portioner

SUPERenkelt quesadilla recept, som grund till dina smakexperiment eller precis som den är! Med det här receptet är det enkelt och lätt att bjuda på nåt litet annorlunda, fast lekande lätt. Passar också perfekt till buffén, picknicken osv. Du kan själv hetta till den med dina favoritkryddor. Smaken sitter i kryddningen av köttet/quorn och paprikorna.

Ingredienser

  • 500 g tillagad kyckling alt. quorn
  • olivolja
  • Salt och peppar
  • 2 msk taco/ Fajita/ Cajun krydda
  • 1 stor lök, halverad och skivad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • smör till stekning
  • 6 stora tortillasbröd
  • 500 g riven ost, ex TexMex
  • Instruktioner

    1. Krydda kyckling/quorn med tacokrydda (jag använde en Fajita krydda från ICA och stekte sedan quornbitar), salt och peppar. Krydda helst innan tillagningen. Stek lök och paprika i lite olivolja på hög värme 3-4 minuter. Salta och peppra. Tag ur pannan.
    2. Lägg i en klick smör i pannan. Lägg i en tortilla, sedan ett lager ost, ett lager kyckling/quorn, lägg på paprika och ett lager ost och en till tortilla ovanpå. Se till så att du spridit ut ingredienserna jämnt. När den undre tortillan är gyllenbrun och känns litet krispig ska du vända på steken. Jag tog hjälp av en tallrik för att göra det. Du kan behöva lägga i en klick smör till.
    3. Dela dem i kvartsbitar eller mindre och servera. MUMS!
    4. Kan med fördel serveras tillsammans med mitt recept på mexikansk quinoasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben