Quorn Korv med grönsaksris och fetaostkräm.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Korv av quorn som serveras med grönsaksris och kräm av fetaost.

Ingredienser

  • 8 quorn Korv
  • 1 dl röd quinoa
  • 1 dl råris
  • 1 tärnad paprika (eller halva gul och halva röd)
  • 0.5 tärnad aubergine
  • 2 urkärnade och tärnade tomater
  • 1 buljongtärning med vitlök persilja
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Fetaoströra
  • 100 g fetaost
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk färsk mynta
  • 0.5 saften av citron
  • Instruktioner

    Koka råris och quinoa med buljongtärningen i 4 dl vatten. När en vit ”kant” syns på quinoan är det klart. Det tar ca 15 minuter. Mosa fetan med en gaffel. Tillsätt créme fraiche och örter. Smaksätt med peppar och citron. Fräs aubergine, paprika och vitlök i ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ett par minuter. Blanda grönsakerna med råriset och quinoan. Salta och peppra efter behag. Skär korven i sneda tjocka slantar och stek lätt i stekpannan. Garnera gärna rätten med lite färsk persilja och finhackad rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben