Lika god till eftermiddagsfikan som till dessert efter en härlig middag
Ingredienser
12 digestivekex
1 dl kokosflingor
2 msk farinsocker
75 g smör
Rabarberkompott
Ca 750 g späda rabarberstjälkar
1 dl strösocker
3 msk vatten
Maräng
4 äggvitor
1 dl strösocker
1 msk hackad mynta
Instruktioner
- Smula sönder kexen fint i en matberedare och blanda med kokosflingor och farinsocker. Smält smör och häll ner det i kexblandningen. Arbeta samman till en deg. Truck ut degen i en eldfast form.
- Skala eventuellt rabarbern om den är grov. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Varva rabarber och socker i en kastrull. Tillsätt vattnet.
- Låt kompotten koka på svag värme tills rabarbern är mjuk, ca 10 min. Häll kompotten över kexbotten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa på nytt tills marängsmeten är blank och slät. Rör ner mynta.
- Bred marängmassan över rabarbern och grädda mitt i ugnen 150 grader ca 20 min eller tills marängen har fin färg. Bjud den ljummen med lite vaniljglass
Liknande recept
Kommentarer (2)
En kanon paj ,lätt att göra och smakar underbart.
Supergott. åt det med vaniljglass och det blev en succé!