Snabb rabarbermaräng

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En favoritmaräng som är både snabblagad och god.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 msk strösocker
  • Litet vatten
  • 1 ½ msk strösocker
  • 2-3 tsk mald kanel
  • Topping
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarberstjälkarna i ca 1 ½ cm bitar. Lägg dem i litet vatten och strösocker i en kastrull. Koka bitarna nätt mjuka.
    2. Smörj en ugnsform och bred ut rabarbern. Strö över socker och kanel.
    3. Vispa vitorna styva. Vänd ner sockret litet i taget under fortsatt vispning och vispa tills allt är blankt och styvt. Klicka eller spritsa ut marängen i formen och strö över litet mandel. Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben