Rabarbermaräng

En mycket god paj.

Ingredienser

  • 4 rabarber
  • 2 dl socker
  • Botten
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skala först (om det behövs) och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Blanda dem med sockret i en kastrull. Låt det stå på svag värme tills sockret smällt och rabarbern börjar mjukna. Låt det inte koka, då går rabarbern sönder och saftar sig för mycket. Ta av från spisen och låt svalna lite.
    2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan det smälta fettet. Häll smeten i en stor smord och bröad form och grädda i 200 grader,ca 15 min. Stjälp upp kakan på ett ugnssäkert fat som är lite större.
    3. Marängen: Äggvitorna vispas med sockret tills det blir hårt.
    4. Lägg nu rabarbern på kakan och fördela den jämnt, häll spadet över. Spritsa eller bred marängen över kakan. Sätt kakan i ca 125 graders ugnsvärme tills marängen börjar få färg och är torr på ytan. Låt kakan svalna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben