Rabarbermaräng

Serverar: 4 portioner

Använder du späda rabarber behöver du inte skala stjälkarna. Vill du göra marängen extra vacker kan du strö över mandelspån. Så himmelskt gott!

Ingredienser

  • 4 stjälkar rabarber
  • ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Skölj rabarbern och skala stjälkarna om de är grova. Skär i knappt centimeterbreda bitar. Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en form.
    3. Täck med lock eller aluminiumfolie. Koka rabarbern mjuk i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och rör om försiktigt en gång under tiden.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är fast.
    5. Ta ut formen ur ugnen. Bred marängsmeten lite ojämnt över rabarbern.
    6. Grädda i ugnen 5–7 minuter tills marängen fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben