Använder du späda rabarber behöver du inte skala stjälkarna. Vill du göra marängen extra vacker kan du strö över mandelspån. Så himmelskt gott!
Ingredienser
4 stjälkar rabarber
½ dl socker
1 msk potatismjöl
2 äggvitor
4 msk strösocker
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°.
- Skölj rabarbern och skala stjälkarna om de är grova. Skär i knappt centimeterbreda bitar. Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en form.
- Täck med lock eller aluminiumfolie. Koka rabarbern mjuk i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och rör om försiktigt en gång under tiden.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är fast.
- Ta ut formen ur ugnen. Bred marängsmeten lite ojämnt över rabarbern.
- Grädda i ugnen 5–7 minuter tills marängen fått färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)