Rabarberpaj med vaniljglass
Serverar:
4 portioner
Underbart gott, passa på medan det fortfarande finns färska rabarber.
Ingredienser
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
3 msk krokant
500 g rabarber
1,5 dl socker
1 msk potatismjöl
1 pkt vaniljglass
Instruktioner
Smält smör i en kastrull, rör ner 2 msk socker, vetemjöl, havregryn och krokant, rör samman till smulpaj.
Skala rabarber och skär den i skivor. Blanda rabarber, resterande socker och potatismjöl.
Lägg upp i små formar och toppa med smuldeg.
Grädda i ugn i 225°C cirka 15 minuter.
Servera med glass.
Liknande recept
Vivis rabarberpaj
4.5
10
Rabarberpaj med krämig fyllning
4.4
6-8
10
Enkel rabarberpaj
3.8
30 min
6
3
Vårens rabarberpaj
4.5
1 h 30 min
8
1
Frasig rabarberpaj eller äppelkaka
4.8
4
7
Kickis knäckiga rabarberpaj
4.6
30 min
6
66
Vaniljglass med hjortronsylt och grädde
4
Vaniljglass med jordnötter och digestivekex
4
Havretoscaäpplen med vaniljglass eller vaniljsås
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!