Rabarberpannacotta

Serverar: 4 portioner

En väldigt god dessert

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • ½ dl strösocker
  • 1/5 del av en vaniljstång
  • 15 g gelatinpulver
  • 2 dl utspädd rabarbersaft
  • Rabarbergelé
  • 1 dl saft, koncentrerad
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk limesaft
  • 10 g gelatinpulver
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Späd ut rabarbersaften med 3 delar vatten (1.5 dl). Koka grädde, socker och vaniljstång. Tillsätt därefter 2 dl saft.... Vispa gelatinpulvret när gräddstommen svalnat (får inte vara kall).Viktigt att du tillsätter lite gelatin i taget, samtidigt som du vispar försiktigt, annars klumpar det sig (häll lite i taget). Fördela rabarberpannacottan i glas (1 dl per glas). Ställ pannacottan i kyl och låt det stå tills det stelnar
    2. Rabarbergelén: Säd ut den koncentrerade saften med 1 dl vatten. Sjud saftblandningen tillsammans med limesaften. Vispa i 10 g gelatinpulver i vätskan (vispa försiktigt). Droppa försiktigt i 2-3 droppar röd karamellfärg för att färgen ska bli lite rödare. När pannacottan stelnat lägger du på ett tunt täcke av rabarbergelén, ca 1-2 msk per glas. Garnera gärna med chokladfigur och ett blad mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben