Gör så här:
Späd ut rabarbersaften med 3 delar vatten (1.5 dl).
Koka grädde, socker och vaniljstång.
Tillsätt därefter 2 dl saft....
Vispa gelatinpulvret när gräddstommen svalnat (får inte vara kall).Viktigt att du tillsätter lite gelatin i taget, samtidigt som du vispar försiktigt, annars klumpar det sig (häll lite i taget).
Fördela rabarberpannacottan i glas (1 dl per glas).
Ställ pannacottan i kyl och låt det stå tills det stelnar
Rabarbergelén:
Säd ut den koncentrerade saften med 1 dl vatten.
Sjud saftblandningen tillsammans med limesaften.
Vispa i 10 g gelatinpulver i vätskan (vispa försiktigt).
Droppa försiktigt i 2-3 droppar röd karamellfärg för att färgen ska bli lite rödare.
När pannacottan stelnat lägger du på ett tunt täcke av rabarbergelén, ca 1-2 msk per glas.
Garnera gärna med chokladfigur och ett blad mynta.