En frisk och lite syrlig pannacotta med smulor av drömmar.
Ingredienser
5 st gelatinblad
300 g rabarber
1 dl socker
2½ dl vispgrädde
1 msk riven färsk ingefära
2 st vaniljdrömmar (kakor)
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Skölj under tiden av rabarbern och strimla den fint.
Koka upp 2 dl vatten i en kastrull och rör ner sockret. Lägg ner rabarberstrimlorna och låt koka i 5 minuter under lock.
Lyft ur en 1/4- del av rabarbern och spara till garnering.
Mixa hastigt rabarber, sockerlag och grädde i en matberedare eller mixer. Återför till kastrull och låt koka upp.
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma rabarbergrädden. Smaka av med ingefära.
Häll upp blandningen i 4 koppar eller glas, och låt därefter stå kallt i ca 1 timme.
Garnera med den sparande rabarbern och smulade vaniljdrömmar strax före servering.