Rabarberpannacotta med drömsmulor

Serverar: 4 portioner

En frisk och lite syrlig pannacotta med smulor av drömmar.

Ingredienser

  • 5 st gelatinblad
  • 300 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 st vaniljdrömmar (kakor)
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Skölj under tiden av rabarbern och strimla den fint. Koka upp 2 dl vatten i en kastrull och rör ner sockret. Lägg ner rabarberstrimlorna och låt koka i 5 minuter under lock. Lyft ur en 1/4- del av rabarbern och spara till garnering.
    2. Mixa hastigt rabarber, sockerlag och grädde i en matberedare eller mixer. Återför till kastrull och låt koka upp. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma rabarbergrädden. Smaka av med ingefära.
    3. Häll upp blandningen i 4 koppar eller glas, och låt därefter stå kallt i ca 1 timme. Garnera med den sparande rabarbern och smulade vaniljdrömmar strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben