En fantastisk kombination av gräddighet och syra - perfekt avrundning på en grillmiddag!
Ingredienser
Rabarberkompott
300 g rabarber
1 dl strösocker, gärna rör
Pannacotta
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 vaniljstång
4 gelatinblad
½ dl rabarberspad
Instruktioner
Börja med kompotten.
Rensa rabarbern från torra delar, skölj den och skär i cm-tjocka skivor.
Lägg dem i en kastrull med sockret.
Låt smälta på medelvärme och puttra tills rabarbern kokat sönder.
Sila från ½ dl spad
Pannacotta:
Lägg gelantinbladen i blöt.
Koka upp grädde och rabarberspad med socker och vaniljstång (dela stången, skrapa ur fröna och lägga i alltsammans). Låt puttra i några minuter.
Fiska upp vaniljstången och rör ner gelantinbladen (krama först ur vattnet).
Lägg ca 1 msk kompott i botten av glas el dyl (så många som portioner). Fördela pannacottan ovanpå. Ställ i kylen att svalna, liksom resterande kompott (med sockrad yta).
Servera med extra kompott och med fördel ett starkt kaffe med kardemumma-smak!