Rabarberpannacotta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En fantastisk kombination av gräddighet och syra - perfekt avrundning på en grillmiddag!

Ingredienser

  • Rabarberkompott
  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker, gärna rör
  • Pannacotta
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 gelatinblad
  • ½ dl rabarberspad
  • Instruktioner

    1. Börja med kompotten. Rensa rabarbern från torra delar, skölj den och skär i cm-tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med sockret. Låt smälta på medelvärme och puttra tills rabarbern kokat sönder. Sila från ½ dl spad
    2. Pannacotta: Lägg gelantinbladen i blöt. Koka upp grädde och rabarberspad med socker och vaniljstång (dela stången, skrapa ur fröna och lägga i alltsammans). Låt puttra i några minuter. Fiska upp vaniljstången och rör ner gelantinbladen (krama först ur vattnet).
    3. Lägg ca 1 msk kompott i botten av glas el dyl (så många som portioner). Fördela pannacottan ovanpå. Ställ i kylen att svalna, liksom resterande kompott (med sockrad yta). Servera med extra kompott och med fördel ett starkt kaffe med kardemumma-smak!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben