Rabarberpannacotta med soppa och kompott

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Läskande god pannacotta.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl konc. rabarbersaft
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt
  • 6 jordgubbar
  • Rabarbersoppa
  • 3 dl rabarbersaft
  • 2 dl vatten
  • ½ msk potatismjöl
  • Kompott
  • 250 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • Garnera med
  • 6 jordgubbar
  • Instruktioner

    Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Krama ur och lägg dem i en kastrull med 1 dl grädde. Värm och rör om tills bladen smält. Slå över i en skål och blanda med resten av grädden, vanilj-socker, rabarbersaft och yoghurt. Häll upp i formar, t ex silikonformar med fina mönster. Låt stå i kylen för att stelna i minst 4 timmar. Doppa formarna i varmt vatten en kort stund och stjälp upp pannacottan i serveringsskålar. Blanda rabarbersaft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp till första bubblan under omrörning. Låt kastrullen stå i ett kallt vattenbad för att kallna. Skär rabarbern till kompotten i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sockret och låt rabarbern sakta smälta samman med det. Låt svalna. Servera pannacottan med soppan runt om. Lägg några klickar kompott i soppan och garnera med snittade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben