Serverar: 6 portioner
Tid: 45 minuter
Läskande god pannacotta.
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Krama ur och lägg dem i en kastrull med 1 dl grädde. Värm och rör om tills bladen smält. Slå över i en skål och blanda med resten av grädden, vanilj-socker, rabarbersaft och yoghurt. Häll upp i formar, t ex silikonformar med fina mönster. Låt stå i kylen för att stelna i minst 4 timmar. Doppa formarna i varmt vatten en kort stund och stjälp upp pannacottan i serveringsskålar. Blanda rabarbersaft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp till första bubblan under omrörning. Låt kastrullen stå i ett kallt vattenbad för att kallna. Skär rabarbern till kompotten i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sockret och låt rabarbern sakta smälta samman med det. Låt svalna. Servera pannacottan med soppan runt om. Lägg några klickar kompott i soppan och garnera med snittade jordgubbar.