Färska bär varvade med yoghurtgrädde och drömsmulor

Serverar: 6 portioner

Jag kan utstå hur många myggbett som helst för att få ihop några nävar blåbär, för vad vore sommaren utan färska bär? Tillsammans med krossade drömmar och vispad grädde blandad med frisk yoghurt blir bären gudomligt goda och en vacker dessert serverad i höga glas

Ingredienser

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl matlagningsyoghurt (eller prova någon god smaksatt yoghurt, t. ex. vanilj)
  • ca 500 g (knappt 1 l) färska hallon, blåbär, Smultron, röda vinbär, jordgubbar eller andra bär
  • Ca 15 st drömmar, köpta eller enligt nedanstående recept
  • Drömmar (ca 40 st)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden ganska hårt och blanda med yoghurten. Rensa bären och dela ev. stora jordgubbar i mindre bitar. Bryt sönder drömmarna och varva bär, kaksmulor och youghurtgrädde i vackra glas eller bägare. Dekorera med lite bär och servera genast.
    2. Drömmar: Rör smöret mjukt och vitt tillsammans med strösocker och vaniljsocker. Tillsätt mjölet blandat med hjorthornssalt och arbeta ihop till en kletig deg. Rulla små kulor av degen som du lägger med jämna mellanrum på plåt klädd med bakplåtspapper.
    3. Var inte för nogrann, drömmarna ska ju ändå krossas! Grädda kakornai mitten av ugnen i 150 grader i drygt 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara ganska bleka. Låt svalna och förvara torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben