Rabarbersmulis med ingefära och knäckigt tak

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En klassiker i ny tappning! Rabarbern kan givetvis bytas ut allt eftersom vad säsongen har att erbjuda… blåbär, jordgubbar, persikor, äpple, päron osv. 1 pajform 24 cm i diameter.

Ingredienser

  • 5 st rabarberstjälkar, ca 500 g
  • 1 dl ljust muscovadosocker eller råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 bit färsk ingefära, ca 40-50 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl knäckesmulor med 100 % fullkornsråg med låg salthalt
  • 3 msk strösocker
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    Skala och skär rabarbern i centimetertjocka bitar, lägg dem i pajformen. Blanda råsocker, potatismjöl och riven ingefära. Strö blandningen jämnt över rabarbern och blanda. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, knäckesmulor och socker i en bunke. Tillsätt smöret skuret i små bitar och blanda ihop till en smulig massa, använd fingrarna. Strö smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera pajen ljummen med lite mjukrörd vaniljglass, en klick kesella vanilj eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben