Rådjursgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god gryta är sällan fel...

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av rådjur
  • 1 flaska rött matlagningsvin
  • 5 dl grädde
  • 3 msk Whisky
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Små champinjoner (färska)
  • Kryddor efter smak, jag använde
  • Viltkrydda
  • svartpeppar
  • salt
  • vitpeppar
  • en jätteliten gnutta cayeenpeppar)
  • Instruktioner

    Bryn köttet ihop med smör, svartpeppar, viltkryddan och den hackade vitlöken, häll sen i hälften av vinet och låt det sjuda en stund. Sen i med grädden och resten av vinet, samt alla grönsaker, låt koka under lock i cirka 1 timme så att det hinner bli rikligt med smak. Spar whiskyn och tillsätt i grytan, när 5-10 minuter är kvar. Serveras med ris eller potatis och ett gott rödvin alt en mörkare öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tuvet 18 mars 2008

    Kul idé med whisky i rådjursgrytan. Det måste jag testa nästa gång!

    bettina 21 april 2008

    Jättegod gryta,smakar gott, luktar gott.

    katbeghan 23 november 2012

    Var väldig nyfiken på denna gryta, så vi provade den till en middag. Blev konstig färg med så mycket rött vin och grädde till detta. Blev lila! Smaken var ok, men vi tyckte tyvärr inte det var någon smaksensation. Så inte mer än en 3,5p från oss. Men tack för ett spännande recept! Passar på att lägga med en bild på vår middag...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben