Rådjursgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en rätt som är enkel och god att göra

Ingredienser

  • 800 g benfritt rådjurskött
  • 2 msk smör
  • 3 dl buljong på tärning
  • 15 smålökar
  • 1 l kantareller eller annan svamp
  • ½ tsk svartpeppar
  • 8-10 krossade enbär
  • 1 lagerblad
  • Ev 2 kvistar timjan
  • 2 msk soja
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm. Bryn det i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Späd med lite av buljongen och koka under lock på svag värme i 20 min. Skala löken och bryn dem. Häll dem i grytan. Ansa och dela svampen on de är stora. Lägg dem direkt i grytan. Vispa samman mjöl och matlagningsgrädde. Rör ner det i grytan. Låt den sjuda 3-4 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och/eller ett gott bröd. Smaklig spis.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4
    3

    Kommentarer (2)

    cibogi 3 februari 2010

    Den här rätten var verkligen enkel att laga och blev jättegod! Enbären gav en härlig smak.

    Hilmer54 1 oktober 2011

    Vilken god gryta!!! Blev en god lördagsmiddag som vi kan tänka oss att göra flera gånger. Ska prova på älgkött. TACK

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben